Kullan myynti

Jalometallien kierrätys kannattaa

Käytettyjen kullan, hopean ja muiden jalometallien myynti ei ole pelkästään taloudellisesti kannattavaa, vaan se edustaa myös ympäristöystävällistä vaihtoehtoa. Tämä kestävä valinta vähentää merkittävästi tarvetta valmistaa uusia koruja, mikä puolestaan säästää arvokkaita luonnonvaroja.
Kullan kierrättäminen

Kullan ja hopeakaivuun haitat

Kullan- ja hopeankaivuusta aiheutuvat haitat ovat merkittäviä ympäristönsaastuttajia eri puolilla maailmaa. Kullantuotannosta 80 % menee korujen tuotantoon, joten jokaisen koruja käyttävän tulisi huolestua kullankaivuussa käytettävien voimakkaiden myrkkyjen ympäristövaikutuksista.

Koska peräti kaksi kolmasosaa käytössä olevasta kullasta tulee suoraan kaivoksista, kultaesineitä tulisi saada kierrätykseen paljon nykyistä enemmän. Yhden kultasormukseen tarvittavan kultamäärän kaivaminen tuottaa 20 tonnia jätettä.

Yleinen tapa erotella kulta kiviaineksesta on ruiskuttaa syanidia kiviaineskasan päälle. Kun kulta on eroteltu kiviaineksesta, se puhdistetaan epäpuhtauksista kuumentamalla sulattamossa. Kuumentamisprosessissa vapautuu myrkyllisiä päästöjä, kuten savusumua ja happosadetta. Maailmanlaajuisesti metallisulattamot päästävät vuosittain ilmakehään 142 miljoonaa tonnia rikkidioksidia. Tämä on 13 % maailman ympäristöpäästöistä. Kullankaivuun ympäristöongelmat liittyvät myös mm. hopean- ja kuparinkaivuuseen.

Kiertotalousperiaate

Kiertotalousperiaatteiden mukaisesti vanhojen korujen ja -esineiden uudelleenkäyttö ja kierrätys vähentävät ympäristövaikutuksia ja ovat askel kohti vastuullisempaa kulutusta. Kun myyt jalometalliesineitä, mahdollistamme näiden kauniiden esineiden jatkuvan elämän.

Emme sulata kaikkea ostamaamme kultaa, vaan hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet pääsevät jälleenmyyntiin Caratia-verkkokauppaan ja -Helsingin myymälään. Siksi voimme maksaa tietyistä koruista jopa viisinkertaisen hinnan. Käymme ostopisteellemme tuodut tai KultaPaketilla lähetyt esineet aina huolellisesti läpi ja tarkastamme, onko joukossa jälleenmyyntiin sopivia design- tai timanttikoruja. Kunnostamme Caratiaan myytäväksi valikoidut korut ja poistamme niistä kaiverrukset.

Kullan myynti on ympäristöteko

Tiesitkö, että myymällä vanhat kulta- ja hopeaesineesi teet ympäristöteon? Kaikki romukulta ja -hopea esineet menevät kierrätykseen. Voit vähentää kaivoksista kaivettavan kullan ja hopean määrää laittamalla vanhat kulta- ja hopeakorusi kiertoon.

 

Ajankohtaista

Lue myös nämä

Kaikki artikkelit
 • Korut Rahaksi
  Kullan myynti

  Kulta Rahaksi kokemuksia

  KultaRahaksi ostaa paljon joko perinnöksi saatuja tai omia vanhoja laatikon pohjalle unohtuneita koruja. Moni haluaa muuttaa kullan rahaksi ja ostaa sitten uusia muistoja. Alla asiakkaiden kertomuksia sanomalehtien sivuilta. Ostamme kultaa ja hopeaa sekä jalostettavaksi (ns. romukulta ja romuhopea). KultaRahaksi maksaa myös ylimääräistä designista ja timanteista. Etusivulla olevalla laskurilla voit kokeilla mikä on paras hinta esimerkiksi romukullasta. KultaRahaksi on palvellut vuodesta 2009 jo 150 000 suomalaista. Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan 95,2 % asiakkaista olisi valmiita suosittelemaan meitä myös muille. Haluamme palvella myös sinua niin hyvin, että voit suositella palveluamme ystävillesi. Moni yllättyy myönteisesti kuinka paljon maksamme pienestäkin määrästä kultaa.

  Lue artikkeli
 • KultaRahaksi Oy Suomen vahvimmat platina
  Uutinen

  KultaRahaksi Oy on platinaluokassa

  Suomen Asiakastieto Oy on asettanut KultaRahaksi Oy:n jälleen vuonna 2023 parhaaseen Suomen Vahvimmat Platina -luokkaan. Suomen Vahvimmat -sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen. Platina-sertifikaatti myönnetään ainoastaan yritykselle, jonka Rating Alfa -luottoluokitus on ollut AAA tai AA+ vähintään kolmena peräkkäisenä vuonna. Platina-sertifikaattiin on oikeutettu ainoastaan 3 % yrityksistä. Asiakkaillemme tämä merkitsee sitä, että olemme myös taloudellisesti luotettava ja vakaa kumppani.

  Lue artikkeli
 • Verkossa kulta vaihtaa omistajaa nopeasti
  Kullan myynti

  Verkossa kulta vaihtaa omistajaa nopeasti

  Kullan myynti voi olla houkutteleva vaihtoehto monille ihmisille, jotka haluavat päästä eroon tarpeettomista koruistaan tai sijoittaa kultaa rahaksi. Kullan myyminen verkossa on yksi nopeimmista ja kätevimmistä tavoista saada käteistä kultasijoituksista tai perintökoruista. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten voit myydä kullan verkossa ja mitä vaihtoehtoja sinulla on saatavilla.

  Lue artikkeli