UKK

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset -osioon olemme keränneet vuosien varrelta eniten askarruttaneet kysymykset.

Jos et löydä vastauksia kysymyksiin, niin voit esittää kysymyksesi tällä sivulla löytyvän yhteydenottolomakkeen avulla. Voit vaihtoehtoisesti soittaa 029-000 1133 tai lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@kultarahaksi.fi. Palvelemme arkisin klo 9-17.

Usein kysytyt kysymykset
Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä KultaPaketista?

KultaPaketin tilaaminen ja kultaesineiden lähettäminen KultaPaketissa on aina täysin maksutonta. Emme myöskään peri maksua esineiden palautuksesta asiakkaalle.

KultaPaketti postitetaan sinulle tilauspäivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä tilauksen vastaanottamisesta.

Katoamistapausten todennäköisyys on käytännössä olematon. Asiakkaidemme lähettämistä kymmenistätuhansista KultaPaketista kaikki ovat tulleet perille. KultaPaketissa postitetut lähetykset on vakuutettu 5 000 euroon saakka.

Kyllä, tutkimme aina esineiden kultapitoisuuden tarkasti. Jos lähetyksestä läytyy kullattomia esineitä voidaan ne haluttaessasi palauttaa 10 euron palautusmaksua vastaan.

Voit seurata KultaPaketin matkaa syöttämällä VV-alkuisen seurantakoodin Postin seurantapalveluun. Sieltä näet myös ajankohdan, jolloin olemme vastaanottaneet lähetyksesi. Arvioimme esineesi samana päivänä kuin ne vastaanotamme ja maksamme rahat tilillesi 24 tunnin sisällä.

Pyrimme käsittelemään kaikkia esineitä erittäin hellävaraisesti. Käytämme metallipitoisuuden arvioimiseen ensisijaisesti röntgenlaitetta. Jalometallipitoisuuden selvittämiseksi joudumme tietyissä erikoistapauksessa tekemään esineille testejä, jotka saattavat jättää esineeseen pienen jäljen. Teemme siinä tapauksessa testin aina mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan. Jos kyseessä on Kalevala, Lapponia, muotikorut tai design- tai timanttikorut ryhmään kuuluva esine, niin silloin esinettä vahingoittavia testejä ei tehdä ilman omistajan erillistä suostumusta.

Rikkinäisistä, puutteellisista tai kunnostamista edellyttävistä jalometalliromuksi luokiteltuista esineistä irrotamme kivet jalometallipainon selvittämiseksi.

Kultaesineiden arvioinnin tekevät kokeneet kulta-asiantuntijat. Kirjautumalla asiakassivuille sivustomme etusivun painikkeen kautta näet koko arviointiprosessin dokumentoituna: kuvat esineistäsi ja Inspectan hyväksymän vaa’an punnitustuloksen. Saat lisäksi kuitin jossa valokuvat sähköpostitse tai jos et ole ilmoittanut sähköpostiosoitetta, niin postitse.

Käytämme jalometallien ja muiden esineiden punnitsemiseen viranomaisten tarkastamia tarkkuusvaakoja. Tarkastus tehdä vuosittain Inspectan toimesta.

Vakuutetun KultaPaketin toimitus meille kestää yleensä 1-3 työpäivää. Arvioimme kultaesineet heti samana päivänä, kun olemme vastaanottaneet lähettämäsi KultaPaketin. Maksun suoritamme yleensä samana työpäivänä tai viimeistään 24 tunnin kuluessa vastaanottamisajankohdasta.

Käytämme Danske Bankia. Mikäli pankkitilisi on jossain muussa pankissa, voi rahojen siirtyminen tilillesi kestää yhden pankkipäivän maksuhetkestä.

Sinulla on aina 3 vuorokautta aikaa perua myynti (KultaPaketti) sen jälkeen, kun esineet on maksettu sinulle. Jos haluat perua kaupan, ole viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostilla asiakaspalvelu@kultarahaksi.fi tai puhelimitse numeroon 029 000 1133.

Kun olet perunut myynnin, ilmoitamme tilitietomme sinulle. Näin jpystyt palauttamaan saamasi rahat meille. Lähetämme sitten esineesi viipymättä takaisin ilman erillisiä kuluja. Eli maksat tilillemme saman summan kuin olemme maksaneet tilillesi kaupan yhteydessä.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ostopisteelle myymisestä?

Olemme suomalainen yritys ja yksi ensimmäisistä toimijoista alalla. Siinä missä toiset sulattavat kaiken saamansa arvometallin ja maksavat pelkästään romukullasta. Kaikkea emme toki sulata, vaan ostamme myös koruja jälleeenmyyntiin ja silloin pystymme maksamaan huomattavasti enemmän.

Arvotamme saamamme esineet paitsi materiaalin ja painon, myös sen valmistajan ja design-arvon mukaan. Tutkimme leimat, merkinnät ja tutustumme esineen alkuperään. Hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet menevät jälleenmyyntiin ja niistä myös maksetaan enemmän kuin sulatukseen menevästä aineksesta. KultaRahaksi vastaanottaa paitsi kultaa, myös muista materiaaleista tehtyjä esineitä.

Maksamme rahat tilillesi yleensä arviointipäivänä. Kello 16 jälkeen tehdyt kaupat menevät maksuun seuraavana arkipäivänä.

Kyllä, tutkimme aina esineiden kultapitoisuuden tarkasti, joten tästä ei ole mitään haittaa.

Pyrimme käsittelemään kaikkia esineitä erittäin hellävaraisesti. Käytämme metallipitoisuuden arvioimiseen ensisijaisesti röntgenlaitetta. Jalometallipitoisuuden selvittämiseksi joudumme tietyissä erikoistapauksessa tekemään esineille testejä, jotka saattavat jättää esineeseen pienen jäljen. Teemme siinä tapauksessa testin aina mahdollisimman huomaamattomaan paikkaan. Jos kyseessä on Kalevala, Lapponia, muotikorut tai design- tai timanttikorut ryhmään kuuluva esine, niin silloin esinettä vahingoittavia testejä ei tehdä ilman omistajan erillistä suostumusta.

Rikkinäisistä, puutteellisista tai kunnostamista edellyttävistä jalometalliromuksi luokiteltuista esineistä irroitamme kivet jalometallipainon selvittämiseksi.

Meillä on ostopiste Helsingin keskustassa Ateneumin takana. Ateneuminkuja 2, 00100 Helsinki. Kiertueita emme tällä hetkellä järjestä.

Käytämme jalometallien ja muiden esineiden punnitsemiseen viranomaisten tarkastamia tarkkuusvaakoja. Tarkastus tehdä kolmen vuoden välein Inspectan toimesta.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä kullasta?

Kullan ja muiden jalometallien hinta päivittyy laskuriimme joka arkipäivä. Kullan päivän hinta (Lontoossa noteerattu kullan markkinahinta, LBMA) toimii hinnoittelun pohjana. Eli jos kullan hinta maailmanmarkkinoilla nousee, laskurissa oleva hinta nousee ja päinvastoin. Parhaan hinnan kullasta voimme siis maksaa silloin, kun kullan hinta maailmanmarkkinoilla on korkealla. Kun ostamme esimerkiksi timanttikorun, niin maksamamme kullan grammahinta on usein yli kullan maailmanmarkkinahinnan. Maailmanmarkkinoilla käydään kauppaa kultaharkoilla jonka pitoisuus on lähellä 100 prosenttia. Linkin kautta löydät lisätietoa kullan hinnasta.

Hintaan vaikuttaa se, kuinka paljon kultaa esineessä on, eli kultapitoisuus. Silloin kuin ostamme korun jalostettavaksi, niin ostamme sen jalometalliromuna. Eri pitoisuuksien grammahinnat voit tarkistaa alla olevista linkistä. Eli tämän verran maksaisimme jos myisin esineesi tänään. Kullan hinta per gramma vaihtelee päivittäin maailmanmarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Timanttikoruista, Kalevala, Lapponia, design- ja muotikoruista maksamme vielä tätä korkeampaa hintaa per gramma. Näiden osalta kannattaa hinta tarkistaa laskurista.

Alla olevien paino- ja hintaesimerkkien avulla voit tarkistaa kuinka paljon meille myyty kultarannekoru on painanut ja mitä olisimme siitä maksaneet, jos asiakas olisi tuonut sen tänään meille myytäväksi. Jos olet myymässä timanttikorua, Kalevala, Lapponia, design- tai muotikorua, niin maksamamme niistä usein selvästi tätä korkeampia hintoja. Silloin hinta kannattaa tarkistaa hinta laskurista.

Jos sinulla ei ole tarkkaa vaakaa, niin voit arvioida kultakorusi painon vertailemalla alla olevan linkin kultakoruihin. Samalla näet kuinka paljon maksaisimme kuvan mukaisista kultakoruista tänään. Esimerkit on ostettu asiakkailta ns. jalometalliromuna.

Jos olet myymässä timanttikorua, Kalevala, Lapponia, design- tai muotikorua, niin maksamamme niistä usein selvästi tätä korkeampia hintoja. Silloin hinta kannattaa tarkistaa laskurista.

Emme sulata kaikkea ostamaamme kultaa, vaan hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet pääsevät jälleenmyyntiin. Siksi pystymme tarjoamaan näistä koruista jopa moninkertaisen hinnan verrattuna siihen, että ne ostettaisiin jalometalliromuna. Näiden osalta kannattaa siksi käyttää laskuria maksettavan hinnan arvioimiseen. Maksamme siis ekstraa Kalevala, Lapponia, timantti, muoti- ja design-koruista. Linkkien kautta lisätietoa.

Voit myydä meille myös rikkinäiset, kivettömät, kaiverretut ja parittomat kultakorut. Ostamme ne ns. jalometalliromuna. Eli jos se on kultaa, me maksamme siitä.

Helpoiten kullan karaattimäärän saa selville etsimällä kultaesineestä pitoisuusleiman. Leima on yleensä piilotettu melko huomaamattomaan paikkaan. Suomessa leimattujen esineiden pitoisuusluvun ympärillä oleva muoto kertoo esineessä käytetystä jalometallista. Kullan merkki on soikea. Suomessa pitoisuusleima on aina 3-numeroinen luku, kuten esim. 585 tai 750. Ulkomailta ostetuissa kultakoruista voi pitoisuusleima puuttua joko kokonaan tai sitten kultapitoisuus on merkitty karaattimerkinnän lyhenteellä, esimerkiksi 14k tai 18k.

Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä hopeasta?

Hopean ja muiden jalometallien hinta päivittyy laskuriimme joka arkipäivä. Hopean päivän hinta (Lontoossa noteerattu kullan markkinahinta, LBMA) toimii hinnoittelun pohjana. Eli jos hopean hinta maailmanmarkkinoilla nousee, laskurissa oleva hinta nousee ja päinvastoin. Parhaan hinnan hopeasta voimme siis maksaa silloin, kun hopean hinta maailmanmarkkinoilla on korkealla. Kun ostamme esimerkiksi hopeisen Kalevala korun, niin maksamamme grammahinta on usein yli hopean maailmanmarkkinahinnan. Maailmanmarkkinoilla käydään kauppaa hopeaharkoilla jonka pitoisuus on lähellä 100 prosenttia. Linkin kautta löydät lisätietoa hopean hinnasta.

Hintaan vaikuttaa se, kuinka paljon hopeaa esineessä on, eli hopeapitoisuus. Silloin kuin ostamme korun jalostettavaksi, niin ostamme sen jalometalliromuna. Hopean hinta per gramma vaihtelee päivittäin maailmanmarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hopeisista Kalevala, Lapponia, design- ja muotikoruista maksamme vielä tätä korkeampaa hintaa per gramma. Näiden osalta kannattaa hinta tarkistaa laskurista.

Emme sulata kaikkea ostamaamme hopeaa, vaan hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet pääsevät jälleenmyyntiin. Siksi pystymme tarjoamaan näistä koruista jopa moninkertaisen hinnan verrattuna siihen, että ne ostettaisiin jalometalliromuna. Näiden osalta kannattaa siksi käyttää laskuria maksettavan hinnan arvioimiseen. Maksamme siis ekstraa hopeisista Kalevala, Lapponia, muoti- ja design-koruista. Alla linkit jossa tiedot mm. näiden korujen tunnistamiseen. Linkkien kautta lisätietoa.

Voit myydä meille myös rikkinäiset, kivettömät, kaiverretut ja parittomat hopeakorut. Ostamme ne ns. jalometalliromuna.

Suomessa leimattujen jalometalliesineiden pitoisuusluvun ympärillä oleva muoto kertoo esineessä käytetystä jalometallista. Hopean merkki on suorakaide. Suomessa pitoisuusleima on aina 3-numeroinen luku, kuten esim. 925. Eli jos hopean pitoisuus on 925, niin se tarkoittaa että esineen painosta hopeaa on 92,5 prosenttia. Ulkomailta ostetuissa hopeakoruista voi pitoisuusleima puuttua joko kokonaan tai sitten hopeaksi on ilmoitettu sterling. Silloin hopean pitoisuus on 925.

Ota yhteyttä

Kysyttävää?

Ota meihin yhteyttä alla olevan lomakkeen avulla. Mikäli kaipaat arviota arvoesineiden arvosta, tutustu laskuriimme.

"*" näyttää pakolliset kentät

Verkossa kulta vaihtaa omistajaa nopeasti