Romukulta – kulta ja valkokulta

Ostetaan kultaa

Ostamme kultaa sekä jalometalliromuna, että jälleenmyytyväksi koruina. Romukullalla tarkoitamme sulatukseen menevää kultaa.

Suurin osa ostamistamme kultakoruista päätyvät uudelleen jalostettavaksi. Voit lähettää meille kultakorusi ja muut kultaesineesi turvallisesti KultaPaketissa tai vierailla Helsingin ostopisteellä.

Ostamme kultaa
Laskuri

Laske kultasi arvo

Voit laskea oheisella laskurilla arvion, paljon maksaisimme sinulle vanhoista kultakoruistasi ja muista kultaesineistäsi. Laskuri hyödyntää tämän hetkistä kullan arvoa arvion tekemiseen.

Jos laskuri ei näy, salli kaikki evästeet ja päivitä sivu.

Kokonaisarvo

Hinta perustuu antamiisi tietoihin ja päivän jalometalliarvoon.

Tilaa maksuton KultaPaketti®
Jos se on kultaa, me maksamme siitä®

Myy kultaa, me ostamme

Olivat kultakorut tai muut kultaesineet missä kunnossa tahansa, niin ostamme ne. Alla esimerkkejä kultaesineistä joita ostamme.

Saat ekstraa timanteista, brändistä ja designista

Hyväkuntoiset ja kiinnostavat korut menevät jälleenmyyntiin – ja niistä pystymme maksamaan jopa viisinkertaisen hinnan.

Jos se on kultaa, me maksamme siitä®

Jalometalliromu

Romukullan grammahinta tänään

Yleisimmät romukullan grammahinnat kullan ja valkokullan osalta löydät alta. Linkin kautta löydät sivulta löydät vielä lisää kultapitoisuuksia. 

Hinnat päivitetty 21.06.2024

Maksaisimme

24 karaatin kulta

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 999 (24K)
Paino: 1 grammaa

Puhdasta 999 kultaa löytyy yleensä vain kultaharkoissa ja tietyissä kultakolikoissa.

Maksaisimme

750 kulta (18k)

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 750 (18K)
Paino: 1 grammaa

18 karaatin (750) kulta on melko yleinen pitoisuus erityisesti vanhemmissa kultakoruissa.

Maksaisimme

585 kulta (14k)

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 585 (14K)
Paino: 1 grammaa

14 karaatin (585) kulta on yleisin kultapitoisuus Suomessa myytävissä koruissa.

Romukullan hinta- ja painoesimerkit

Alla esimerkkejä hinnoista mitä maksaisimme kultaesineistä tänään, lisää hinta- ja painoesimerkkejä löydät linkin kautta.

Hinnat päivitetty 21.06.2024

Kultasormusten hinta

Maksaisimme

Kultakorut

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 585 (14K)
Paino: 19,5 grammaa
Kultakello-5

Maksaisimme

Kultakellot

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 750 (18K)
Paino: 28,4 grammaa
Krugerand kultakolikko, 1 unssi

Maksaisimme

Kultakolikot ja rahat

Jalometalli: kulta
Pitoisuus: 999 (24K)
Paino: 31,1 grammaa
Maailmanmarkkinat

Kullan hinta

Kullan hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. London Bullion Metal Associationin, eli LBMA julkaisee kullan hinnan joka arkipäivä.

Virallinen kullan markkinahinta ilmoitetaan kansainvälisen käytännön mukaan dollareissa ja troy-unsseina. 1 troy-unssi on 31,1 grammaa. Kullan grammahinta päivitetään joka arkipäivä kello 9. Lontoossa noteerattu kullan markkinahinta, toimii hinnoittelun pohjana. Eli jos kullan hinta maailmanmarkkinoilla nousee, laskurissa oleva hinta nousee ja päinvastoin.

Kullan hinta

Kullan leimat

Leimat kertovat kultapitoisuuden ja auttavat sinua tunnistamaan aitoa kultaa olevat korut. 

Karaatti on yleisesti käytetty termi kullan pitoisuudelle. Kultakorujen merkinnät voivat olla joko pitoisuuden tuhannesosia tai karaatteja. Esimerkiksi 14K tarkoittaa samaa kuin 585 tuhannesosaa. Helpoiten kullan karaattimäärän saa selville etsimällä kultaesineestä pitoisuusleiman. Suomessa pitoisuusleima on aina 3-numeroinen luku, kuten kuten 585 (14 karaatin kulta) tai 750 (18 karaatin kulta).

Hopean ja kullan leimat
Mitä kullasta on hyvä tietää

Kulta

Kulta on arvokas ja kaunis metalli, joka on kiehtonut ihmisiä vuosisatojen ajan.  Mutta mitä sinun tulisi tietää kullasta, kun harkitset sen myymistä meille? 

Suomessa on pitkä historia kullan louhinnassa ja jalostuksessa. Kullan myyminen meille voi olla hyvä tapa saada arvo irti käyttämättömistä kultaesineistäsi ja samalla varmistaa, että ne jatkavat tarinaansa uusissa muodoissa.

Kullan kierrättäminen

Käytettyjen kultakorujen myynti ei ole pelkästään taloudellisesti kannattavaa, se vähentää myös merkittävästi tarvetta valmistaa uusia koruja. Kierrättämällä kultaa säästät siis arvokkaita luonnonvaroja.

Kullan kierrättäminen
Jalometallien kierrätys
Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä kullasta?

Kullan ja muiden jalometallien hinta päivittyy laskuriimme joka arkipäivä. Kullan päivän hinta (Lontoossa noteerattu kullan markkinahinta, LBMA) toimii hinnoittelun pohjana. Eli jos kullan hinta maailmanmarkkinoilla nousee, laskurissa oleva hinta nousee ja päinvastoin. Parhaan hinnan kullasta voimme siis maksaa silloin, kun kullan hinta maailmanmarkkinoilla on korkealla. Kun ostamme esimerkiksi timanttikorun, niin maksamamme kullan grammahinta on usein yli kullan maailmanmarkkinahinnan. Maailmanmarkkinoilla käydään kauppaa kultaharkoilla jonka pitoisuus on lähellä 100 prosenttia. Linkin kautta löydät lisätietoa kullan hinnasta.

Hintaan vaikuttaa se, kuinka paljon kultaa esineessä on, eli kultapitoisuus. Silloin kuin ostamme korun jalostettavaksi, niin ostamme sen jalometalliromuna. Eri pitoisuuksien grammahinnat voit tarkistaa alla olevista linkistä. Eli tämän verran maksaisimme jos myisin esineesi tänään. Kullan hinta per gramma vaihtelee päivittäin maailmanmarkkinoilla kysynnän ja tarjonnan mukaan. Timanttikoruista, Kalevala, Lapponia, design- ja muotikoruista maksamme vielä tätä korkeampaa hintaa per gramma. Näiden osalta kannattaa hinta tarkistaa laskurista.

Alla olevien paino- ja hintaesimerkkien avulla voit tarkistaa kuinka paljon meille myyty kultarannekoru on painanut ja mitä olisimme siitä maksaneet, jos asiakas olisi tuonut sen tänään meille myytäväksi. Jos olet myymässä timanttikorua, Kalevala, Lapponia, design- tai muotikorua, niin maksamamme niistä usein selvästi tätä korkeampia hintoja. Silloin hinta kannattaa tarkistaa hinta laskurista.

Jos sinulla ei ole tarkkaa vaakaa, niin voit arvioida kultakorusi painon vertailemalla alla olevan linkin kultakoruihin. Samalla näet kuinka paljon maksaisimme kuvan mukaisista kultakoruista tänään. Esimerkit on ostettu asiakkailta ns. jalometalliromuna.

Jos olet myymässä timanttikorua, Kalevala, Lapponia, design- tai muotikorua, niin maksamamme niistä usein selvästi tätä korkeampia hintoja. Silloin hinta kannattaa tarkistaa laskurista.

Emme sulata kaikkea ostamaamme kultaa, vaan hyväkuntoiset ja kiinnostavat esineet pääsevät jälleenmyyntiin. Siksi pystymme tarjoamaan näistä koruista jopa moninkertaisen hinnan verrattuna siihen, että ne ostettaisiin jalometalliromuna. Näiden osalta kannattaa siksi käyttää laskuria maksettavan hinnan arvioimiseen. Maksamme siis ekstraa Kalevala, Lapponia, timantti, muoti- ja design-koruista. Linkkien kautta lisätietoa.

Voit myydä meille myös rikkinäiset, kivettömät, kaiverretut ja parittomat kultakorut. Ostamme ne ns. jalometalliromuna. Eli jos se on kultaa, me maksamme siitä.

Helpoiten kullan karaattimäärän saa selville etsimällä kultaesineestä pitoisuusleiman. Leima on yleensä piilotettu melko huomaamattomaan paikkaan. Suomessa leimattujen esineiden pitoisuusluvun ympärillä oleva muoto kertoo esineessä käytetystä jalometallista. Kullan merkki on soikea. Suomessa pitoisuusleima on aina 3-numeroinen luku, kuten esim. 585 tai 750. Ulkomailta ostetuissa kultakoruista voi pitoisuusleima puuttua joko kokonaan tai sitten kultapitoisuus on merkitty karaattimerkinnän lyhenteellä, esimerkiksi 14k tai 18k.

Tilaa maksuton KultaPaketti
Vakuutettu 5 000 euroon asti

Tilaa KultaPaketti®

Tilataksesi KultaPaketin sinun täytyy olla täysi-ikäinen.

Tilaa KultaPaketti puhelimella

Soita 029 000 1133