Oppaat ja artikkelit

Kulta Rahaksi oppaat ja artikkelit

Jos haluat muuttaa korut ja erilaiset jalometallit, kuten kulta rahaksi, niin sinulle saattaa olla hyötyä alla olevista oppaista ja artikkeleista. Tältä sivulta löydät tietoa mm. kullan ja hopean hintaan sekä leimoihin liittyen.

Kulta Rahaksi oppaat
Laskuri

Haluatko tietää kuinka paljon saisit?

Laskurilla voit halutessasi tarkistaa etukäteen kuinka paljon maksaisimme koruistasi ja muista jalometallista valmistetuista esineistä.

Laskurilla voit tarkistaa maksamamme hinnan laskurilla ennen kuin tuot tai lähetät kullan, hopean ja korut meille. Laskuri on erittäin helppokäyttöinen ja sen käyttö ei sido sinua mihinkään.

KultaRahaksi laskuri

Kullan ja hopean hinta pörssissä

Kullan hinta ja hopean hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla. Alta löydät lisätietoa näiden jalometallien hinnasta.

Jalometalliromu

Romukullan grammahinta tänään

Romukullan grammahinnat kullan ja valkokullan osalta löydät klikkaamalla alla olevaa linkkiä.

Löydät sivulta kaikkien yleisimpien kultapitoisuuksien grammahinnat. Jalometallien grammahinnat saat myös selville käyttämällä laskuria ja valitsemalla esineeksi jalometalliromu, materiaaliksi kulta ja painoksi 1 gramma.

Romukullan hinta- ja painoesimerkit

Romukullan hinta- ja painoesimerkkien kautta pääset tarkastelemaan esimerkkejä niistä hinnoista, mitä maksaisimme tietyn painoisista kultaesineistä tänään.

Hopean ja kullan leimat

Hopean ja kullan leimat kertovat esineen ominaisuuksista ja historiasta. KultaRahaksi ostaa kaikki kulta- ja muut jalometallista valmistetut esineet riippumatta siitä millaiset jalometallien leimat niissä on.

Hopean ja kullan leimat

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset -osioon olemme keränneet vuosien varrelta eniten askarruttaneet kysymykset ja yrittäneet vastata niihin mahdollisimman selkeästi.

Artikkelit

Täältä löydät artikkeleita eri aiheista, mm. vinkkejä kullan myyntiin.

 • KultaRahaksi Oy Suomen vahvimmat platina
  Uutinen

  KultaRahaksi Oy on platinaluokassa

  Suomen Asiakastieto Oy on asettanut KultaRahaksi Oy:n jälleen vuonna 2023 parhaaseen Suomen Vahvimmat Platina -luokkaan. Suomen Vahvimmat -sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen. Platina-sertifikaatti myönnetään ainoastaan yritykselle, jonka Rating Alfa -luottoluokitus on ollut AAA tai AA+ vähintään kolmena peräkkäisenä vuonna. Platina-sertifikaattiin on oikeutettu ainoastaan 3 % yrityksistä. Asiakkaillemme tämä merkitsee sitä, että olemme myös taloudellisesti luotettava ja vakaa kumppani.

  Lue artikkeli
 • Korut Rahaksi
  Kullan myynti

  Kulta Rahaksi kokemuksia

  KultaRahaksi ostaa paljon joko perinnöksi saatuja tai omia vanhoja laatikon pohjalle unohtuneita koruja. Moni haluaa muuttaa kullan rahaksi ja ostaa sitten uusia muistoja. Alla asiakkaiden kertomuksia sanomalehtien sivuilta. Ostamme kultaa ja hopeaa sekä jalostettavaksi (ns. romukulta ja romuhopea). KultaRahaksi maksaa myös ylimääräistä designista ja timanteista. Etusivulla olevalla laskurilla voit kokeilla mikä on paras hinta esimerkiksi romukullasta. KultaRahaksi on palvellut vuodesta 2009 jo 150 000 suomalaista. Viimeisimmän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan 95,2 % asiakkaista olisi valmiita suosittelemaan meitä myös muille. Haluamme palvella myös sinua niin hyvin, että voit suositella palveluamme ystävillesi. Moni yllättyy myönteisesti kuinka paljon maksamme pienestäkin määrästä kultaa.

  Lue artikkeli
 • Kullan kierrättäminen
  Kullan myynti

  Jalometallien kierrätys kannattaa

  Käytettyjen kullan, hopean ja muiden jalometallien myynti ei ole pelkästään taloudellisesti kannattavaa, vaan se edustaa myös ympäristöystävällistä vaihtoehtoa. Tämä kestävä valinta vähentää merkittävästi tarvetta valmistaa uusia koruja, mikä puolestaan säästää arvokkaita luonnonvaroja.

  Lue artikkeli